Warto Być Oryginalnym - promocja sewisowa w ASO SKODA

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
    ale kolega Enriquez ma Octavię 2 Silnik: 1.6MPI
    ... a ten silnik nie wymaga dolewek miedzy przegladami
    Ale wracając do tematu. Zobaczcie jak świat ASO w Polsce postawiony jest na głowie. W Niemczech, Anglii, czy Holandii własciciel jedzie na przeglad do ASO własnie po to że pracyjący tam mechanicy gwarantuja fachowość i profesjonalizam przeprowadzonej naprawy. W Polsce omija się ASO w obawie przed tym, że pracujacy tam mechanicy, którzy przeciez powinni być fachowcami jeśli chodzi o auta danej marki, mogą coś schrzanić, wykrecić, podmienić lub po prostu zepsuć. Co więcej generalni przedstawiciele w Polsce zawsze będą bronili ( wimię fałszywie pojętej solidarności, na której traci tylko wizerunek marki) partaczy z ASO, a nie klienta któremu popsuto auto lub wydano auto z wadami fabrycznymi !!!
    To jest jakaś paranoja !!
    Czarny Elegance

Komentarz

• winni77
      RS
      • 2009
      • 2183
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja dodam tylko jeszcze jedna rzecz o której wzbraniający się przed ASO zdajsie zapominają. Mianowicie o gwarancji na perforacje, która wg moich informacji będzie honowana tylko wtedy jeśli będzie regularnie sprawdzana przez ASO.

[ Dodano: Nie 04 Paź, 09 11:59 ]
      Zamieszczone przez Maicroft
      Ciekawe jestem ile oliwy i czy będą wciągać te 1.4
      Mój 1.4 nie wciągnął ani mililitra po 2kkm, akurat wczoraj sprawdzałem i jest jak było przy wymianie.

[ Dodano: Nie 04 Paź, 09 12:01 ]
      Zamieszczone przez Big
      W Niemczech, Anglii, czy Holandii własciciel jedzie na przeglad do ASO własnie po to że pracyjący tam mechanicy gwarantuja fachowość i profesjonalizam przeprowadzonej naprawy.
      Nie żebym się czepiał, bo sam pewnie będę w UK robił przegląd, ale skąd masz takie informacje?
      Mój "Batmobil"

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez winni77
        Mianowicie o gwarancji na perforacje, która wg moich informacji będzie honowana tylko wtedy jeśli będzie regularnie sprawdzana przez ASO.
        owszem, masz chyba 12lat takiej gwarancji :lol: , tylko, że skoda co jak co, ale nie rdzewieje, oprócz może tych gówien na klapie w O1.

tak więc kolejna rzecz, żeby uwiązać jakąś złudną gwarancją.
        oczywiście nie jest tak, że tu ktoś kogoś do czegoś przekonuje, mi zupełnie nie przeszkadzają ludzie jeżdżacy do ASO, przecież TAK WŁAŚNIE POWINNO BYĆ.
        to ja się mam za wykręta :lol:

z innej beczki -> znajomemu w fordzie powiedzieli, że mają w dupie jego gwarancję perforacyjną, ponieważ nie ma wbitych przeglądów blach (które to oni powinni wbijać przy okazji przeglądów okresowych), nie wiem jak jest w skodzie, ale pilnujcie tego :idea: :lol:
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez szkoda
          że mają w dupie jego gwarancję perforacyjną
          w każdym ASO tak jest jak przyjdzie co do czego :diabelski_usmiech
          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• winni77
            RS
            • 2009
            • 2183
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

z innej beczki -> znajomemu w fordzie powiedzieli, że mają w dupie jego gwarancję perforacyjną, ponieważ nie ma wbitych przeglądów blach (które to oni powinni wbijać przy okazji przeglądów okresowych), nie wiem jak jest w skodzie, ale pilnujcie tego :idea: :lol:
            Ojciec miał tak w VW Polo. Po 6 czy 8 latach ruda zajęła się błotnikiem no i pytanie było od razu czy sprawdzany regularnie lakier. Chyba kiedyś było inaczej, bo ojciec zawsze oddawał auto do ASO, więc wg mnie powinni właśnie wtedy sprawdzać stan lakieru. Co ciekawe jak wymieniałem olej i filtr przy przebiegu 1600 km, to wpisał w książeczce, że lakier ok (mimo, że nie sprawdzali, bo jak powiedział po półtora tygodnia na pewno jest ok. Więc jednak chyba sprawdzają, a może znów - zależy od ASO?
            Mój "Batmobil"

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

winni77, Sprawdzimy po 100kkm.

Mi AHF tez nie bral oleju, a BKD najnormalnie wcina :diabelski_usmiech
              Spritmonitor.de

Komentarz

• Enriquez
                RS
                • 2009
                • 7685
                • Superb III (3V3)

Na szczęście mam jeszcze półtora roku na przemyślenia...
                Pozdrawiam
                Marcin

Komentarz

• KiLeRrosS
                  Drive
                  • 2008
                  • 60

Ciekawe jestem ile oliwy i czy beda wciagac te 1.4 i 1.8TSI
                  Jako posiadacz owej pijawki (1.8TSI) spieszę z informacją - 14k km i jak na razie 2,5 litra oleju. Jednakże za najlepszy dowcip Skody uważam zastosowanie oleju long-life dostępnego wyłącznie w ASO Skody (moja wieś liczy ok. 100tys. mieszkańców). Cenę za litr tego mobila - 78zł - pozostawię bez komentarza...

Także wyobraźcie sobie - niedziela rano, zaplanowana trasa 600km - a mój prześliczny Szkodnik radośnie oznajmia "Check Oil Level" (czy jakoś tak). Wiem że pijak, więc w bagażniku mam na dolewkę, ale 300ml brakło! I co teraz? Skoda Assistance zażyczyła sobie za usługę "pozagwarancyjną" jedyne 240zł za dojazd mechanika + koszt oleju.

Wg. ASO Kalisz (Ignaszak) i Ostrów Wlkp. (Polmozbyt) mam się cieszyć, bo norma przewiduje do 0,5l/1000km. Porąbało ich?

Mój 1.4 nie wciągnął ani mililitra po 2kkm, akurat wczoraj sprawdzałem i jest jak było przy wymianie.
                  Pogadamy jak przekroczysz 10k
                  kropka . przecinek , wykrzyknik ! pytajnik ? średnik ; dwukropek : małpa @

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

Nie żebym się czepiał, bo sam pewnie będę w UK robił przegląd, ale skąd masz takie informacje?
                    Od rodziny mieszkajacej w Anglii i znajomego mieszkającego w Niemczech
                    P.S. Wyobrażasz sobie w Polsce sytuacje gdy dealer ZWRACA CI KASĘ za samochód w którym 3 razy zacięła się stacyjka ??
                    Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

Zamieszczone przez KiLeRrosS
                      Porąbało ich?
                      no :?
                      coś jest nie tak u Ciebie :?
                      Jednakże za najlepszy dowcip Skody uważam zastosowanie oleju long-life dostępnego wyłącznie w ASO Skody
                      tu juz sie dajesz robic w bambuko, kupuj cokolwiek spelnia norme i lej :idea:
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• winni77
                        RS
                        • 2009
                        • 2183
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Big
                        P.S. Wyobrażasz sobie w Polsce sytuacje gdy dealer ZWRACA CI KASĘ za samochód w którym 3 razy zacięła się stacyjka ??
                        Nie! Choć kiedyś dwukrotnie reklamowałem wagę (taką łazienkową) i za drugim razem powiedzieli, żebym im już nie wysyłał i wysłali mi inny LEPSZY model za free :szeroki_usmiech
                        Mój "Batmobil"

Komentarz

• KiLeRrosS
                          Drive
                          • 2008
                          • 60

coś jest nie tak u Ciebie
                          Hm, tak samo napisali w instrukcji max. 0,5l/1kkm, więc chyba coś jest nie tak w główkach inżynierów Skody. Za instrukcją, strona 232:
                          Kod:
                          Normalne jest, że silnik zużywa olej. Zależnie od sposobu jazdy i warunków eksploatacji zużycie oleju może wynieść do 0,5l/1000km. Przez pierwsze 5000km zużycie oleju może być nawet większe.
                          Fakt, nogę mam ciężką, nawet bardzo. Mimo tego nie spodziewałem się tak wysokiego spalania oleju - 2l/10kkm
                          tu juz sie dajesz robic w bambuko, kupuj cokolwiek spelnia norme i lej
                          Mnie uczono, żeby lać olej identyczny z już posiadanym, a tego mobila nigdzie nie idzie kupić (podobno nowość) :?

Wracając jednak do tematu - w życiu nigdy nie serwisowałbym samochodu w ASO gdyby nie to, że jestem zmuszony (leasing). Miałem już dwukrotnie "przyjemność" napraw w ASO, niestety za każdym razem mam podniesione ciśnienie przy odbiorze samochodu

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

Mnie uczono, żeby lać olej identyczny z już posiadanym, a tego mobila nigdzie nie idzie kupić (podobno nowość)
                            całe zycie człowiek się uczy
                            daj sobie spokój i lej inny olej, albo zmien.

Hm, tak samo napisali w instrukcji max. 0,5l/1kkm, więc chyba coś jest nie tak w główkach inżynierów Skody. Za instrukcją, strona 232:
                            to nie jest kwestia inzynierów skody, wszędzie normy są mniej więcej na tym poziomie, co nie znaczy, że to jest normalne, bo nie jest, to jest raczej taka podkładka, żeby mozna było powiedź, że mają nas w dupie, ale można się pewnie wykłócić, tyle, że bez opinii rzeczoznawcy zdaję się w tym przypadku się nie obejdzie, chyba, że będą mili
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• KiLeRrosS
                              Drive
                              • 2008
                              • 60

co nie znaczy, że to jest normalne, bo nie jest
                              Wprowadzasz mnie w stan podzawałowy :Bojesie:

chyba, że będą mili
                              Na razie jeszcze są mili, pojutrze jadę na wymianę spryskiwacza reflektora - więc na pewno będę im dupsko o to truł :chytry Już mnie po głosie poznają (przez telefon), mam nadzieję że mnie nie "osikają" - bo przeca parametry są w normie.

Komentarz

• szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

Wprowadzasz mnie w stan podzawałowy :Bojesie:
                                w tej chwili to już nie wiem czy żartujesz, ale 2,5L na 14kkm to jest nie do przyjęcia nawet w PDkach, które znane są z tego, że żłopią, jak dla mnie DO 1L na 15kkm to jest do przyjęcia.
                                no chyba, że te 15kkm przejadę z prędkością 200km/h to wtedy chyba bym to przełknął :?

mam nadzieję że mnie nie "osikają" - bo przeca parametry są w normie
                                nie jesteś pierwszy z takim nadmiernym zużyciem, może, któryś z kolegów, którzy też się szarpali coś doradzi.
                                no i zobaczymy co powie ASO.
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• orzel720
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 2268
                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                                  :roll: :wink: no ja im nie dam już zarobić napewno hahaha zresztą mam tu u siebie sprytnych chłopaków , którzy kiedyś pracowali w Serwisie Skody i mają teraz własny warsztat i do nich właśnie będę jeździł :P
                                  heh podobnie mam z moim kuzynem Tomkiem - robił u Śliwki w Sosnowcu a teraz sam działa serwisując Skodawki i cała grupę VW. Natomiast ten serwis i sklep części do Skody działa od kilkunastu lat. Dla zainteresowanych: PHU Combi ul Sławkowska 29, Olkusz tel 32 6413307 kom. 602 600 323 (p Wiesław Sycz - właściciel) lub Tomek (tel. 502 320 826)

[ Dodano: Czw 08 Paź, 09 18:25 ]
                                  Zamieszczone przez piotrek_gdy
                                  Do tego w TDI na te 30tys dolejesz 2l oleju
                                  Maicroft mój bierze 0,7l na te 30000km
                                  u mnie też zbliża się drugi QG1 za ok 3800km (przebieg będzie wynosił ok 57800km) i od ostatniego QG1 (przy przebiegu ok. 28700km) dolałem może z 0,5l - nie więcej! Poziom oleju sprawdzałem przedwczoraj
                                  Fakt faktem robię prawie same trasy dziennie 2 x 50km krajówką i A-4 - może to ma wpływ

Komentarz

Pracuję...